למינגטון - המתכון שלנו

המלצה שלי, תתחילו לשנן אותו, כי בפעם הבאה שיגידו לכם להביא עוגה ואתם תביאו מגש למינגטון, כולם יבקשו מכם את המתכון.
בתחילת העבודה על הקוביות שלנו, חיפשתי וניסיתי גרסאות שונות של מתכונים ללמינגטון. 

המטרה היתה למצוא את הורסיה הכי מוצלחת שממנה אוכל להרכיב את הלמינגטון המנצח: עוגה אוורירית אבל יציבה להחזיק מילויים ואת צורת הקוביה הסמלית שלה. לא מתוקה מדי, ועדיין טעימה גם אם נשארנו עם ביס ללא ציפוי או מילוי. ציפוי שיהיה מפנק ויגרום להכל להרגיש כמו קינוח שקונים בקונדיטוריות הכי טובות.

אחרי מגשים על מגשים שהגשתי לחברים לטעום ולהשוות, הגעתי למתכון המנצח, זה שמקבל את חותמת האישור של כל אוסטרלי שמתגעגע ליבשת, זה שיגרום לכם להרגיש שאתם אחת הדמויות בפרק של קרוב רחוק, ובעיקר זה שהוא הבסיס לכל הטעמים שנוצרו אח״כ.

סקרנים כבר להכיר את הלמינגטון המקורי? זה שממנו הכל התחיל? קבלו מתכון קליל שתוכלו להכין בעצמכם –

למינגטון

מה צריך?

לעוגת וניל אוורירית  (לתבנית בגודל 30*30):

6 ביצים M מופרדות לחלבונים וחלמונים

200 גרם (1 כוס) סוכר

200 גרם חמאה

240 (1 כוס) מ״ל מים

10 גרם מחית וניל

200 גרם (1 כוס + 6 כפות) קמח

40 גרם (4 כפות) קורנפלור

6 גרם (2 כפיות) אבקת אפיה

3 גרם (חצי כפית) מלח

 

לגנאש:

500 מ״ל שמנת מתוקה

250 גרם שוקולד מריר

 

לציפוי:

100 גרם (1 כוס) קוקוס טחון

מכינים את הלמינגטון

  1. מחממים תנור ל180

  2. מקציפים את החלבונים יחד עם חצי מכמות הסוכר עד למרנג יציב

  3. ממיסים במיקרו חמאה, מים ו-וניל 

  4. מוסיפים לבלילת החמאה המומסת את שאר הסוכר ומערבבים

  5. מערבבים את החלמונים עם החמאה והסוכר

  6. מנפים יחד את כל האבקות (קמח, קורנפלור, אבקת אפיה ומלח) לתערובת הנוזלית

  7. מקפלים את המרנג עם הבלילה

  8. משטחים את הבלילה בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים 30 דקות

  9. מצננים לטמפרטורת החדר

  10. מכינים גנאש: ממיסים יחד שמנת מתוקה ושוקולד, ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק

  11. חותכים את העוגה לקוביות קטנות (לגודל מושלם לנשנוש קוביות בגודל 4*4 זה בול)  

  12. טובלים כל קובית עוגה בגנאש השוקולד, ומצפים בקוקוס טחון

עוגת למינגטון

ועכשיו כשאתם יודעים בעצמכם איזה כיף וטעים זה למינגטון, נפתח לכם התיאבון ואתם רוצים לנסות את כל הגירסאות  המשודרגות שלנו?

לחיצה קטנה פה ומארז למינגטון בדרכו אליכם! בתיאבון 🙂

יש לי רעיון לטעם חדש!

יש לכם רעיון לטעם חדש ללמינגטון שהייתם רוצים לראות? ספרו לנו עליו, ואנחנו נוסיף אותו לרשימת הניסיונות שלנו.

אם התוצאה תצא לנו מספיק טעימה, נכניס אותו כספיישל או כחבר משפחה קבוע, ואתם תזכו לתהילת עולם.