למי-מה? למינגטון.

ומה זה בכלל למינגטון?

בכמה מילים: קינוח אוסטרלי של קוביית עוגת וניל, רוטב שוקולד, וציפוי קוקוס.

ובהרבה מילים

קוביות הלמינגטון מגיעות אלינו מאוסטרליה, אבל על מי הן רשומות באמת? תלוי את מי שואלים.

הסיפור מתחיל בסוף המאה ה19 בביתו של הלורד צ'ארלס למינגטון, מושל קווינסלנד, אוסטרליה, כאשר אורחים לא צפויים הגיעו לביקור.

ארמאן גלאנד, שהיה טבחו של הלורד באותר תקופה, נקרא בהתראה קצרה לאלתר קינוח ממה שמצא במטבח: עוגות וניל צרפתיות שנאפו ביום הקודם, אותן טבל בשוקולד וגלגל בקוקוס. זה היה כל כך מוצלח, שהאורחים ביקשו את המתכון.

סיפור נוסף טוען שמקור הלמינגטון הוא בכלל מקרי: אחת מעוזרות משק הבית הפילה בטעות את עוגת הוניל האהובה על הלורד לתוך קערה עם רוטב שוקולד. והלורד, שלא אהב בזבוז מזון, הציע לטבול את קוביות העוגה בקוקוס, כדי שהאורחים לא ילכלכו את אצבעותיהם.

מהי הגרסה האמיתית? עד שלא נשיג מכונת זמן, לא בטוח שנדע, אבל בגלל שגירל פאוור וביונסה וכו׳ אנחנו נבחר בגרסת עובדת משק הבית, כי ככה החלטנו. בעצם, רגע, החלטנו לקדם אותה בתפקיד ומעכשיו היא תהיה ידועה בתור השפית בביתו של הלורד למינגטון 🙂

בשונה מהלמינגטון המקוריים, הלמינגטון שלנו מגיעים במבחר טעמים שונים, כולם עברו הרבה ניסוי וטעייה, רטבי השוקולד מבוססי גנאש משוקולד איכותי ומחיות האגוזים (שטעימות כל-כך עד שתרצו לאכול אותן בכפית) מיוצרות אצלנו, במטבח הלמינגטון שלנו. אנחנו יכולים להבטיח לכם, גם אם טעמתם למינגטון של מאמא אוסטרלית אמיתית – צפויה לכם הפתעה טעימה!

נעים להכיר

נעים מאוד, אני שרית ענוים, גרה בתל אביב, הייטקיסטית לשעבר וקונדיטורית בהווה.

אחרי שנים מול מסך המחשב, ישיבות צוות, תן-ביס וטבלאות אקסל, החלטתי לקחת את התשוקה שלי לשלב הבא והלכתי ללמוד קונדיטוריה בשביל הנשמה. משם הדרך לחישוב מסלול מחדש היתה קצרה והתחלתי לעבוד בכמה מהמקומות האהובים עלי בעיר.

ללמינגטון נחשפתי בתקופת הקורונה כשחיפשתי דרך לעודד חבר מבודד ומרוחק, ומצאתי קינוח שלא הכרתי קודם. הסקרנות גברה והתחלתי לחקור ולהתנסות במתכונים שונים, עד שפיתחתי את המתכון המנצח שלי!

הטייקאוף שלי לקוביות האהובות מתבסס על קינוחים שאני אוהבת – אותם אני מפרקת ומרכיבה מחדש במבנה של הקוביה מאוסטרליה. בכל פעם שאני נתקלת בקינוח שמלהיב אותי, אני מחכה לרגע שאגיע למטבח כדי ליצור למינגטון מיוחד חדש בהשראתו. (אגב, החיבה לטבלאות אקסל נשארה – כל מתכוני הלמינגטון מסודרים בהן עד לרמת הגרם)

בזמן שנותר אחרי הכנת הלמינגטון אני משתפת בסטורי רגעים רנדומלים של קרייססים במטבח, תרבות פופ משמחת, תמונות של חתולים וסתם דברים שמעלים לי חיוך. מוזמנים לבוא לעקוב ולהכיר קצת יותר 🙂 

יש לי רעיון לטעם חדש!

יש לכם רעיון לטעם חדש ללמינגטון שהייתם רוצים לראות? ספרו לנו עליו, ואנחנו נוסיף אותו לרשימת הניסיונות שלנו.

אם התוצאה תצא לנו מספיק טעימה, נכניס אותו כספיישל או כחבר משפחה קבוע, ואתם תזכו לתהילת עולם.